thx AdamNB..
podoba mi się Twoja wycieczka..
Czarnogóra robi się bardzo komercyjna i droga.. /dyskoteki, knajpki, kluby/ ale walorów krajobrazowych i zabytków pod dostatkiem-to prawda.. trrzeba mieć po prostu więcej kasy
W Chorwacji w natłoku atrakcji, gubi się ładne miejsce.. półwysep Plejesac.. czy jakoś tak.. Warto nim dojechać na wybrzeże. ... dużo jest ładnych miejsc ...
natomiast podsyciłeś mój zapał do zwiedzania Serbii...
jeszcze raz thx..
p.s.
sprawdził Ci się pomysł z bocznymi sakwami przy silniku? tankbag sie nie zsuwał?
Tankbag mocuje dodatkowo pasami do gmoli, żeby trzymał - na stacji benzynowej odpinam tylko plastikowe klamry po bokach i unoszę do góry. To gwarantuje mi trzymanie torby w zakrętach i jedno zmartwienie z głowy
Sakwy sprawdzają się super. Kosztowały mnie śmieszne pieniądze, a możemy w ten sposób zabrać więcej gratów do kufrów - w sakwy mam spakowane kombinezony deszczowe, olej na dolewki, lejek, smar do łańcucha, kuchenkę i sprzęt biwakowy, no i picie, żeby było pod ręką, a na powrocie jest to dobre miejsce na wszelkiej maści butelki z trunkami, bo mogą jechać w pionie
Nie odczuwam dyskomfortu w czasie jazdy, bo ustawiłem je tak, że pomimo długich nóg mi nie przeszkadzają.
Przy jeździe w deszczu chronią nogi przed chlapaniem. Dodatkowo są podobnej szerokości jak kierownica, więc nie zawadzają w przepychaniu się między autami.
Jakby ktoś szukał, to robiłem je u nich
http://www.firmaduo.pl/Oferta_produktow.12.674.GoTravel_Front_%28BK%29.2.html?groupId=12&catId=674&prId=2 na bazie tego modelu - w moim jest sztywniejsza ściana tylna, całe uszyte są z materiału plandekowego, a haki dopasowałem sobie w OBI za 3zł szt i zawiozłem gościowi, żeby mi zanitował w sakwach.
Nośnością się nie przejmuj, bo moje ważyły w tym roku po 8kg i nic im się nie działo
Co do ceny, to zapłaciłem chyba 150 czy 160 za obydwie ponad rok temu.
Mam kontakt do gościa, który mi to robił, więc jak komuś się chce, to piszcie