TDM ZONEFORUMTechnikaInne pierdoły (Moderator: Vivaldi)Podniśnik serwisowy
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: 1 2 3 [4] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Podniśnik serwisowy  (Przeczytany 2859 razy)
archivi
TDM User
Rzeszów/Jasło
120 km/h

« Odpowiedz #45 : Luty 09, 2010, 18:11:32 »

uehh... spawarki... uehh... kątowniki.... uehh... smierdzi... rdzewieje.... i nie mozna wyspawac przy telewizorze...

wiec przedstawiam inny patent... glownie dla biednych studentow... koszt stworzenia z NOWYCH srodkow - 14zl Cheesy. spokojnie da sie taniej jak ktos ma troche rupierci w garazu... no tylko piłka do metalu, srubokret i wiertarka mi sie po domu pelentala... ale to chyba kazdy ma Wink.

gg: 421580
e-mail: archivi na wp.pl
elrond
TDM User
Kraków
120 km/h

4TX '99

« Odpowiedz #46 : Luty 09, 2010, 21:19:01 »

Całkiem zacna podstawka. Ja już się kiedyś zastanawiałem czy można podnosić TDM-kę za te otwory na osłonę silnika. Widać można.
No i mam nadzieję, że konstrukcja jest pewna i jeśli zostawisz motocykl na niej na noc (np ze zdjętym kołem to rano nie znajdziesz go na boku).

Tylko jak dla mnie jedna wada - nie podnosi tyłu a właśnie na tym mi zależało konstruując swój podnośnik.
archivi
TDM User
Rzeszów/Jasło
120 km/h

« Odpowiedz #47 : Luty 09, 2010, 21:32:43 »

elrond yep... tylu nie podnosi... ale jak widzisz u mnie podstawa jest doslownie o 30cm dalej i to tez nie jest srodek ciezkosci Smiley. jak bede w mojej rodzinnej miejscowosci to napewno zrobie tez ta podstawke twoja... ta jest mi potrzebna tylko do sciagniecia przedniego zawieszenia (wymiana uszczelniaczy).

wytzymala juz dwie noce... narazie ok.. balem sie tylko ze drewno rozlamie sie na dwa... dlatego wpoprzek preta wpakowalem jeszcze wkreta po calej szerokosci... jak ma sie rozwalic drewienko to na 4...

ale nadal jest to tylko drewno... podstawa jest troche testowa... probowalem usiasc na moto na tej podstawce... wszystko ok... mimo wszystko podparlem moto jeszcze z lewej strony tak, ze jakby cos sie dzialo to leci na prawa strone... a jakis 1cm po prawej stronie jest sciana... ktora moze narobic albo wiecej biedy albo utrzymac moto calkiem... jak sciagne przednie kolo i lagi to bede raczej spokojny ze utrzyma taki ciezar...

gg: 421580
e-mail: archivi na wp.pl
elrond
TDM User
Kraków
120 km/h

4TX '99

« Odpowiedz #48 : Luty 09, 2010, 22:04:26 »

Chyba też zmotam sobie taki jak Twój - będzie do kompletu. Tylko nooo... z metalu (koszty też niewielkie jak się ze złomu robi).

Bałem się wieszać motocykl za te otwory w silniku ale widzę, że daje to radę.
Greg.or
TDM User
Ełk
120 km/h

« Odpowiedz #49 : Maj 15, 2010, 12:03:07 »

Wlasnie rozgladam sie za podnosnikami do przodu jak i na tyl (na zime). Na allegro jest tego masa, moze ktos ma ktorys z obecnie oferowanych (stare linki/sznurki nie dzialaja  deadeekani )? Na zdjeciu wygladaja marnie, moze tylko tak mi sie wydaje. Moze gdybym mial spawarke to sam bym zrobil Yeaaah

Znalazlem cos ciekawego, tylko bede musial sprawdzic czy da rade podejsc od spodu (np. przelozyc rurke nad wydechem)
http://moto.allegro.pl/item1022696954_podnosnik_motocyklowy_chopper_cruiser_kurier_24h.html
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2010, 12:05:00 wysłane przez Grzesiu » Zapisane

Live to ride, ride to live! Smiley

Greg.or
TDM User
Ełk
120 km/h

« Odpowiedz #50 : Maj 15, 2010, 12:07:09 »

tylko max. obciazenie 200 kg jak na chopper czy cruiser to troche slabo. TDM moze wytrzyma deadeekani

Live to ride, ride to live! Smiley

Strony: 1 2 3 [4] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: