0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: 1 ... 21 22 [23] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Opony - Wasze opinie  (Przeczytany 16791 razy)
REP
TDM User
Skrzydlna
20 km/h
*

« Odpowiedz #330 : Lipiec 16, 2010, 14:37:58 »

Witajcie ...
Mam takie pytanie ... przeglądałem przed chwilą na allegro aukcje z TDR i na jednej z aukcji zobaczyłem na moto założone ciekawie wyglądające oponki
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1587522
Ma ktoś może pojęcie co to za gumy ??
KruczeK
TDM User
Sulmierzyce
60 km/h
**

« Odpowiedz #331 : Lipiec 16, 2010, 22:25:34 »

Napisze kilka słów o oponie Michelin Macadam o którą się pytałem jakiś czas temu.
Kupiłem ją od tego gościa poza allegro i wysyłke miałem gratis czyli wyszła mnie 180 zł, ma 4 lata więc stara jeszcze nie jest, a na nową mój portfel za chudy jest Cheesy
Trzyma się super, szybko się nagrzewa, już raz mi uratowała skóre przy hamowaniu awaryjnym Smiley na mokrym zbytnio nie jeździłem, ale myślę że nie będzie na co narzekać.

edit:
dziś odbyły się próby na mokrym, tam gdzie tylnia opona mówi "przestań błagam", przód mówi "czemu już koniec zabawy?"
trzyma się super, żadnych niepokojących reakcji z jej strony nie spotkałem.
koniec edit Cheesy

Prawa strona opony już zamknięta, lewej brakuje z 3 mm Tongue
Krótko mówiąc polecam  deadbeer

foto zaraz po zalozeniu:

« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 22:02:28 wysłane przez KruczeK » Zapisane
Greg.or
TDM User
Ełk
120 km/h

« Odpowiedz #332 : Lipiec 19, 2010, 14:36:50 »

temat opon wciaz niesmiertelny  Yeaaah

ciekawy jestem czy mial ktos doswiadczenie z Dunlopami Arrowmax GT501?

pozdrawiam!

Mam teraz na przodzie i tyle Arrowmaxy ale nie wiem czy akurat GT501 (patrzac na zdjecie to chyba tak Smiley ). Maja juz swoje lata (cos kolo 5-6) ale bede wymienial na jesien tylko dlatego, ze tyl juz nie przejdzie przegladu, przod tez mniej niz 1 mm do znacznika. Co moge powiedziec, tyl dosc szybko mi znikl, a specjalnie nie szaleje (pewnie przez swoj wiek). Przod zdzieral sie wolniej (z wiadomych powodow  deadbandit). Co do przyczepnosci na suchym i mokrym to (odpukac) nie mialem problemow, na winklach (ktorych jest u mnie pod dostatkiem Yeaaah) trzyma zajebiscie. Na szutrach porazka (z wiadomych powodow deadangel), bede zmienial na opony w stylu AVON AM44 Distanzia, poniewaz dojazd pod dom mam szutrem i to pod spora gore, wiec momentami bywa ciekawie Yeaaah

Poprawka: Mam jednak Sportmaxxy deadtop4 i rok mlodsze niz pisalem  deadbandit W poprzednim moto mialem Arrowmax na tyle, ale nie wypowiem sie co do przyczepnosci bo bylo to moje pierwsze moto, wiec nie szalalem deadangel
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2010, 09:59:55 wysłane przez Greg.or » Zapisane

Live to ride, ride to live! Smiley

grubymisiek
TDM User
Wrocław
20 km/h
*

5PS

« Odpowiedz #333 : Sierpień 22, 2010, 20:38:00 »

A testował ktoś może Dunlop D208? Mam jeszcze fabryczne Metzelery ale tył żąda wymiany, boję się, że D208 może być za śliski na mokrym.
http://www.dunlop-tires.com/dunlop_euen/tyre_range/motorcycles/on_road/supersport/sportmax_d208/
ari
TDM User
Poznań i okolice
20 km/h
*

Time Definitely Marnotrawiony (dla przjemnosci :)

« Odpowiedz #334 : Sierpień 24, 2010, 21:58:53 »

a ja przylaczam sie do grupy fanow Pilot Roadow 2. Po zmianie ogumienia na ww nie moglem uwierzyc ze jade wciaz na tym samym motocyklu  deadtop4
Greg.or
TDM User
Ełk
120 km/h

« Odpowiedz #335 : Sierpień 25, 2010, 11:04:34 »

Pilot Road 2 powiadasz deadbandit Wlasnie na takie bede zmienial, napisz cos wiecej np. jak zachowuje sie na mokrej nawierzchni...

Live to ride, ride to live! Smiley

raffik
TDM User
Katowice
180 km/h

TDM 900/2003

« Odpowiedz #336 : Sierpień 25, 2010, 11:54:02 »

zajebiscie Smiley
ari
TDM User
Poznań i okolice
20 km/h
*

Time Definitely Marnotrawiony (dla przjemnosci :)

« Odpowiedz #337 : Sierpień 25, 2010, 22:44:42 »

zajebiscie Smiley

nic dodac nic ujac, co najwyzej dodac duze Z  Wink naprawde, chyba dopiero lod na drodze bedzie w stanie obnizyc przyczepnosc tych gum.
A majac takie obuwie zamierzam pojezdzic co najmniej do pierwszych przymrozkow w tym sezonie  deadbabbo
szpaku
TDM User
20 km/h
*

« Odpowiedz #338 : Sierpień 26, 2010, 19:24:54 »

Ja również mogę z czystym sumieniem polecić Pilot Roady 2. Na mokrym rewelacja. Wcześniej miałem macadamy, to przy daniu ostro w palnik tył na mokrym latał na boki. W PR2 taki zabieg tylko po strzale ze sprzęgła.

Na suchym też jestem bardzo zadowolony. Na torze w Poznaniu Tedzia dała radę na nich objechać litry i 600. Na macadamach podczas szybkich wyjść z łuków (duża patelnia) dupa wężykowała, teraz nic. Zaliczyłem tylko 2 uślizgi, ale to raczej dlatego, że przycierał się tłumik i kończył rant w oponie.

P.S. Podczas kupna myślałem jeszcze nad Pirelli Angel ST (następca Diablo Strady). Przeważyła 2 składnikowość michelina i bezkonkurencyjność na deszczu.
Strony: 1 ... 21 22 [23] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: