TDM ZONEFORUMTechnikaInne pierdoły (Moderator: Vivaldi)ciężarek w lusterku??
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: ciężarek w lusterku??  (Przeczytany 176 razy)
pawulon182
TDM User
Łódź
120 km/h

zapobiegam trzęsieniom ziemi owczymi pęcherzami

« : Lipiec 28, 2010, 12:26:32 »

Witam, jak w temacie. Zalęgły mi się jakieś dźwiękotwórcze zwiarzaki w lusterku, coś tam waliło, pukało no to srupowkręt i wyciągam szybkę (ciekawe czy szklarz mi ją dorobi...) a tam kawał metalu, normalnie odważnik ze 150 gram na silikon do lustra przyklejony był i się odkleił. Poszedł do kosza (wyjmę jakby co) ale tak kminię czy to w standardzie tak jest czy poprzedni właściciel/-e coś i po coś tam wsadzili?Może to tłumik drgań alboco, jak myślicie?

so be it
Ulf
TDM User
Ruda Śląska
60 km/h
**

:)

« Odpowiedz #1 : Lipiec 28, 2010, 15:03:07 »

Zdaje się że to tłumik drgań, jak na XJ miałem glebę to w lusterku też był ciężarek i bez niego wszystko latało (do momentu obklejenia dorobionego szkła taśmą  deadgrin)

Vivaldi
Moderator
Świecie, Bydgoszcz
250 km/h

SHL M11 '64

« Odpowiedz #2 : Lipiec 29, 2010, 08:38:36 »

Wyciągaj go z kosza i daj szklarzowi, niech przyklei Ci od razu. Bez niego szyba lusterka będzie dostawało drgawek i trzęsiawek..

Vivaldi,
SHL M11 '64
pawulon182
TDM User
Łódź
120 km/h

« Odpowiedz #3 : Lipiec 29, 2010, 11:41:30 »

dziś odbieram szybkę od szklarza - 15 pln i będzie cacy plus nurkowanie w koszu za ciężarkiem i operacja montażu do kupy a potem test drive czy nie oberwę nisko przelatująca szybką z lusterka między oczy  deadlol

Dzięki

so be it
Misiek
TDM User
Piła
120 km/h

« Odpowiedz #4 : Lipiec 29, 2010, 15:14:50 »

Pamiętaj Panie aby wewnątrz lusterka poza ciężarkiem znalazła się jeszcze odpowiednia ilość gąbki, która w oryginale też powinna być przyklejona wewnątrz. Posmaruj ją jakimś klejem, a na pewno szkło nie wyleci podczas jazdy  deadtop4
pawulon182
TDM User
Łódź
120 km/h

« Odpowiedz #5 : Lipiec 30, 2010, 09:12:18 »

aaaa widzisz, i tuś mnie niewiernego przed pewną i makabryczną śmiercią uratował. Owej gąbczastej materii nie było tam wcale, zapewne kolejna niespodzianka odroczona w czasie wprost od sprzedawcy moto...Teraz już jestem swiatły w temacie lewego lusterka więc zabieram się do montażu z gąbką, ciężarkiem, nową *****wo dociętą szybką i butelkowanym elektrolitem

Smiley

so be it
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: