TDM ZONEFORUMTechnikaElektryka (Moderator: Vivaldi)nie świecą pozycyjne :-((
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: nie świecą pozycyjne :-((  (Przeczytany 221 razy)
Paolo
Paolo
TDM User
Śląsk
20 km/h
*

« : Maj 26, 2010, 23:32:57 »

Dzisiaj po powrocie do garażu (z długo oczekiwanej przejażdżki) okazało się, że nie świecą światła pozycyjne z tyłu i z przodu. reszta oświetlenia jest ok. Jest światło drogowe i mijania, jest stop i kerunkowskazy Sprawdziłem żarówki i bezpieczniki są ok. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny?

TDM 3VD 93'
Klamiak80
TDM User
Nowa Sól
60 km/h
**

TRX DRIVER

« Odpowiedz #1 : Maj 26, 2010, 23:58:05 »

Przełacznik swiateł pozycyjnych i mijania na lewej manetce , dla pewnosci sprawdz podswietlanie zegarów , jak nie dziełaja równiez to sprawa jasna ze to ten przełacznik ; rozebrac (delikatnie)bo kuliczki wylecą i blaszki , niech kto trzyma szmatke pod rozbieranym elementem , bo bedzie naprawde ciasno ,przeczyscic  i na sucho złozyc .

POzdrawiam ./
ikkyo
TDM User
Piła
250 km/h

Nic się nie stało-na szczęście upadłem na głowę

« Odpowiedz #2 : Maj 27, 2010, 16:44:33 »

Ja bym jeszcze sprawdził,czy nie masz wyłamanych przewodów od stacyjki.Do zasilania postojówek jest osobny obwód w stacyjce i może przez lata kręcenia kiermaną się druciki połamały.U mnie w 3VD tak było

Ci którzy na trasie jadą wolniej niż ja to cioty
Ci którzy jadą szybciej to skończeni idioci
Paolo
Paolo
TDM User
Śląsk
20 km/h
*

« Odpowiedz #3 : Maj 28, 2010, 23:50:26 »

Dzięki ikkyo za podpowiedź, faktycznie wyłamał się drucik przy stacyjce. Niestety po jej wymontowaniu i oglądaniu na wszystkie strony wychodzi mi że nie da się jej rozebrać, a drut wyłamał sie gdzies jej w środku:-((((. Jest na to jakaś rada czy czeka mnie wymiana stacyjki?
Tak na szybko podłączyłem ten urwany kabel do oświetlenia zegarów, niby wszystko gra i jest ok, ale jakoś mam wątpliwości czy to będzie długo działało.

TDM 3VD 93'
ikkyo
TDM User
Piła
250 km/h

« Odpowiedz #4 : Maj 29, 2010, 14:30:26 »

Możesz zrobić połączenie tak jak masz tylko pod stacyjką-napisz jaki kolor przewodu masz urwany,to napiszę gdzie go podłączyć.Nie powinno się nic dziać,ze wyjątkiem tego,że nie będzie postojówek przy przekręceniu stacyjki do końca w lewo,bo do tego są pociągnięte te przewody

Paolo
Paolo
TDM User
Śląsk
20 km/h
*

« Odpowiedz #5 : Maj 29, 2010, 17:33:51 »

Dzięki za pomoc, urwał się czerwono niebieski kabelek. Myślę, że jakoś przeżyje bez tej pozycji na stacyjce:-))

TDM 3VD 93'
ikkyo
TDM User
Piła
250 km/h

« Odpowiedz #6 : Maj 30, 2010, 15:56:19 »

Podłącz niebiesko-czerwony(ten kolor którego jest więcej piszemy jako pierwszy) do niebieskiego i sprawdź,czy postojówki wyłączą się po wyłączeniu stacyjki.Powinno być dobrze,ale nie jestem pewien,bo mam manual tylko do 4TX.

Paolo
Paolo
TDM User
Śląsk
20 km/h
*

« Odpowiedz #7 : Maj 31, 2010, 15:33:32 »

Dokładnie tak podłączyłem jak piszesz i nic sie nie dzieje. Dzięki jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam deadbeer

TDM 3VD 93'
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: