TDM ZONEFORUMTechnikaInne pierdoły (Moderator: Vivaldi)mozliwosc sprawdzenia rzeczywistego przebiegu TDM
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: mozliwosc sprawdzenia rzeczywistego przebiegu TDM  (Przeczytany 703 razy)
ressspi
TDM User
Ostrow Wielkopolski, Irlandia
20 km/h
*

Zielone !

« : Sierpień 10, 2009, 03:03:53 »

Zamierzam sprawic sobie moto i zastanawiam sie czy jest mozliwosc sprawdzenia rzeczywistego przebiegu w TDM 900? Wydaje mi sie, ze mozna jakos zresetowac licznik to i sprawdzic moze sie da czy resetowany nie byl?
Nie znalazlem takiego tematu na forum, jesli jednak istnieje prosze o nakierowanie mnie.
Łojek
TDM User
Olsztyn
180 km/h

« Odpowiedz #1 : Sierpień 10, 2009, 10:07:35 »

Chyba już ktoś o tym pisał. Licznik TDM'y nie jest zbyt skomplikowany, dlatego nie posiada zabezpieczeń
przed przestawianiem licznika jak większość liczników samochodowych. Myślę, że kręcony licznik można
zweryfikować po tarczach hamulcowych, podnóżkach, manetkach, luzach na klamkach.
Wszystko przed sprzedażą można odpicować, ale pamiętaj o zdroworozsądkowym podejściu.
Skoro moto ma śmigało gdzieś gdzie jest ciepło i sezon trwa cały rok ludzie nie przelatują 3 tyś km rocznie,
prędzej już koło 10-15.Mnożysz przez wiek i masz wynik. Moja '95 ma teraz jakieś 73 tys km na liczniku,
nie wiem czy nie była kręcona, ale 73tyśkm/14lat=5200km rocznie...

Był TDM 850 jest XTZ 750 Super Tenere 
Mycha
TDM User
100lyca
250 km/h

Niedzielny kierowca

« Odpowiedz #2 : Sierpień 16, 2009, 22:18:54 »

Zamierzam sprawic sobie moto i zastanawiam sie czy jest mozliwosc sprawdzenia rzeczywistego przebiegu w TDM 900?
Popieram to co Łojek napisał. Wydaje się być jakimś standardem, że kupując motocykl na hasło "sprowadzony", można się spodziewać kręcenia licznika w jakimś tam stopniu. Myślę, ze kupując takie moto trzeba się po prostu z tym liczyć i nie próbowac dociekać rzeczywistego przebiegu wg licznika, bo to nie ma sensu, a tylko z oględzin pozostałych podzezspołów motocykla wyciągnąć wnioski.
krzychu
TDM User
okolice Białegostoku
20 km/h
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 25, 2009, 20:47:19 »

SIE ZGADZA Smiley także zwracałem uwage na tarcze i były super, moto miało 12 tyś rok 2004 z włoch, ciepły kraj większy przebieg, więc pewnie kręcony, ale to przede wszystkim zależy  od osoby która jeździ tym moto, teraz ma 19 tyś czyli 7  tyś w rok, gdy mój kolega 2,5 tyś. Odnośnie tarcz dla  mnie także teraz wyglądaja super Smiley
stefanek
TDM User
WLKP
20 km/h
*

« Odpowiedz #4 : Maj 28, 2010, 22:50:37 »

Z tym przebiegiem to czasem można się naciąć . W zeszłym roku byłem u siostry we Włoszech , okolice  Florencji , Pistoia i takie tam pipidówki.
Otóz sąsiad siostry miał tdm, która miała 98 tys .najechane , moto z 2000r , Włosi jeżdzą prawie cały rok , aczkolwiek nie jest to najcieplejszy region Włoch. Ten motocykl kupił Polak , pewien gość z Gniezna , pózniej okazało sie ,że jest z Witkowa ( takie zagłębie handlarczyków ), licznik cofnął już na miejscu  na 40 tyś . Na busie było jeszcze kilka motorków... Na pocieszenie powiem , że tdm-ka naprawde fajnie chodziła.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: