Start
Forum
Artykuły
Galerie
Ogłoszenia
Download
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
FORUM
Technika
Inne pierdoły
(Moderator:
Vivaldi
)Serwis "GODNY POLECENIA" - tu wpisywać :)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
« poprzedni
następny »
Strony:
1
[
2
]
Autor
Wątek: Serwis "GODNY POLECENIA" - tu wpisywać :) (Przeczytany 1811 razy)
wakama72
TDM User
warszawa
20 km/h
Odp: Serwis "GODNY POLECENIA" - tu wpisywać :)
«
Odpowiedz #15 :
Kwiecień 30, 2009, 20:34:51 »
Obiecałem opisać serwisowanie mojej TDM -ki 4tx 96 r.Oddałem ją do serwisu w skuterlandzie na ul.Modlińskiej 103.Uszczelniacze zamówiłem oryginalne,olej GPS 10W40,filtr oleju HIFLO ,wymiana oleju,wymiana tylnej opony.Oponę kupiłem sam używaną resztę dostarczył serwis.Znają mnie w serwisie bo oddawałem tam moją chinkę wczesniej i wszystko kupowałem zawsze u nich.Mechanik zrobił przegląd popatrzył w zawory sprawdził filtr powietrza i klocki i conieco starał sie mi wyjaśnić (mało się znam na mechanice wcześniej jeżdziłem chinami 250).Za wszystko razem zapłaciłem 700 zł.Czekałem na uszczelniacze 4 dni i dziś koło 19 odebrałem moto.Czy to dużo czy mało tego nie wiem .Pojeżdziłem troche wszystko wydaje sie być dobrze.Zawieszenie zrobiło sie twardsze.Była tam też inna TDM -ka 4tx do wczoraj.Gdybym nie czekał na uszczelniacze to moto miałbym po 2 dniach.To tyle.Jak jakies pytania to chętnie odpiszę POZDRO.
malloc
TDM User
Kraków
20 km/h
«
Odpowiedz #16 :
Maj 03, 2009, 21:45:43 »
w Krakowie MM BIKE. Szefuje tam Blondyn który się moją tadźmirą opiekuje. Polecam tego jegomościa i jego warsztat.
Gaźniki 120zł, zawory w zależniści od ilości płytek ale robiłem 2 razy i za pierwszym razem - czyli zaraz po kupnie moto - to było ok 250zł a za 2gim 150 zł, wymiana łożyska łówki ramy 150zł, pierdoły w stylu wymiany klocków hamulcowych, oleju, filtrów itp są free w momencie gdy kupuje się materiały eksploatacyjne na miejscu (przy najmniej dla mnie
) a i dostępność części eksploatacyjnych jest b.dobra i asortyment niezły (vide zajefajne klocki hamulcowe Braking) a ceny dobre. A jak czegoś niema na miejscu to na następny dzień z Olek Motocykle przyjedzie
pzdr.
TDM 850 3VD '92
zont
TDM User
Siemianowice Śląskie
120 km/h
«
Odpowiedz #17 :
Lipiec 16, 2009, 10:11:17 »
mam nadzieję, że to w tym temacie
czy ktoś zna lub współpracował tą firmą:
http://moto-szklarnia.otomoto.pl/
poszukuję silnika dla mojej pięknej, a człowiek z firmy powyżej może sprowadzić taki z francji za ok 4 klocki
w rozmowie zapewniał o rękojmi i wystawieniu fv jednak wolałbym się czegoś dowiedzieć o nim jeśli jest taka możliwość. Wiem, że to śliska sprawa kupowanie silnika bez sprawdzenia ale z tego co widzę w kraju może być kiepsko, a jechać do Francyji żeby posłuchać pracy silnika jednak nie jest najrozsądniejsze
a jeśli nie oni to być może ktoś z Was, szanowni koledzy ma kogoś godnego polecenia kto mógłby sprowadzić dla mnie silnik
z góry wielkie dzięki za podpowiedzi i opinie
tdm900
TDM User
Piła
60 km/h
GG: 8906929, mail: crom28@tlen.pl
«
Odpowiedz #18 :
Wrzesień 22, 2009, 17:06:07 »
polecam ASO Yamaha z Piły (Pilmotor Autoryzowany Dealer Yamaha Zbigniew Galus), życzliwa i fachowa obsługa, umiarkowane ceny i widać że się starają.
«
Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 17:08:52 wysłane przez tdm900
»
Greg.or
TDM User
Ełk
120 km/h
«
Odpowiedz #19 :
Maj 07, 2010, 16:55:24 »
Widze, ze na Mazurach nikt nic nie polecal, moze komus sie przyda. Poprzednie moto (Suzuki GS500) oraz TDM serwisowalem/serwisuje w PS MOTO w Giżycku. Jest to w sumie jedyny znany mi serwis w okolicy, nie liczac garazowych warsztatow. PS MOTO nie mam nic do zarzucania, poza tym ze w poprzednim sezonie dlugie kolejki byly
Ale to nie ich wina
Na poczatku sezonu robilem pelen przeglad TDM, troche tego bylo:
- naped
- swiece
- akumulator zelowy (wymiana, troche zajela
)
- olej + filtry (oleju, powietrza, paliwa)
- plyn hamulcowy (przod + tyl)
- klocki SBS tyl
- sprawdzany byl lancuszek rozrzadu oraz czy nie trzeba regulacji/czyszczenia silnika
i to chyba wszystko
Po miesiacu wymienilem klocki z przodu, przy pierwszym przegladzie kasy juz na wymiane przybraklo
Wiekszosc czesci mieli na miejscu, w sumie na moto czekalem 2 dni a skasowali nie duzo bo nieco ponad 1 500 zl
nie liczac wymiany klockow z przodu.
Live to ride, ride to live!
piotrek1
TDM User
20 km/h
«
Odpowiedz #20 :
Maj 18, 2010, 17:12:16 »
Cytat: Łojek Kwiecień 17, 2009, 11:35:19
Panowie, a może jeszcze jeżeli to nie tajemnica wpisywać
kto co robił i ile skasowali za graty i robotę.
Fajnie by było mieć jakąś orientację w tym temacie
Kolega Lojek widzę z Olsztyna. Niedawno kupiłem TDM 850 4TX i chciałem że obejrzał ją ktoś kto zna się na tych motocyklach. Czy znasz serwis, któremu moża zaufac w Olsztynie. Dzięki.
Walderama
TDM User
Łódź
20 km/h
«
Odpowiedz #21 :
Czerwiec 25, 2010, 19:55:45 »
Witam szanownych kolegów !!!
Czy możecie polecić jakiś sprawdzony serwis lub mechanika w Łodzi do przejrzenia TDM !!!!,
Pozdrawiam
Boryss
TDM User
Warszawa
20 km/h
«
Odpowiedz #22 :
Lipiec 06, 2010, 14:38:41 »
Cytat: Walderama Czerwiec 25, 2010, 19:55:45
Witam szanownych kolegów !!!
Czy możecie polecić jakiś sprawdzony serwis lub mechanika w Łodzi do przejrzenia TDM !!!!,
Pozdrawiam
Widzę że nikt nie odpowiada w sprawie Lodzi więc polecę ci mechanika z pod żyrardowa który zrobił hamulce, amortyzatory, gaźniki i napęd w mojej Tesi i jestem bardzo zadowolony - Kudłaty, znajdziesz go na forum.
Strony:
1
[
2
]
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
FORUM
-----------------------------