Start
Forum
Artykuły
Galerie
Ogłoszenia
Download
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
FORUM
Technika
Silnik i układ wydechowy
(Moderator:
Vivaldi
)3vd do kasty 4tx
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
« poprzedni
następny »
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
8
Autor
Wątek: 3vd do kasty 4tx (Przeczytany 3250 razy)
bartura
TDM User
Manieczki
20 km/h
Odp: 3vd do kasty 4tx
«
Odpowiedz #15 :
Luty 09, 2009, 18:23:11 »
tak tak,slyszalem ze zestawem naprawczym japonca jest granat,a temu kutafonowi co mi to opchna nic zabardzo niemoge zrobic bo to jakis handlarzyk byl i umowe kupna-sprzedazy mam z wlochem.Kilka silnikow jest na sprzedaz ale same od 3VD,Poczekam jeszcze troszke i jak nic nie znajde to bede probowal zrobic taki przeszczep.
MatiZ
TDM User
Rzeszów
180 km/h
BigDiversion
«
Odpowiedz #16 :
Luty 09, 2009, 20:08:59 »
Cytat: superfastmario Luty 09, 2009, 18:07:54
Naprawisz silnik w ten sposób i co?.
Nie naprawia sie japońskich motocykli w ten sposób.
Nie pojeździ to za długo........
Szukaj używanego ale sprawnego silnika z 4TXa w Polsce lub na jebaju.
Nie ma innej opcji.
A sprzedający Ci motocykl koleś to kawał kurwy reszta ****a.
Sprzedawać na żywca komuś motocykl z padniętą panewką wmawiajac że to rozrząd furczy to skurwysyństwo.
Sory że tak ostro ale tak wlaśnie czuję.
yo
SFM nie zgodze sie do konca z toba, jezeli zakład zna sie na robocie jak np Swiątek w Bydgoszczy czy Kowal w moim Rze to moto jeszcze długo posmiga.
Jezeli chodzi o panewki na wale i korbah to zrobiłem szlif i panewki w zakładzie w rze do mojej XJ750 i moto nadal smigało-sprzedałem je po 4000km od remontu i nie miałem zadnych uwag-podobnie klient jezdzi do dzis
Przedsiemwziecie nie nalezy do tanich-kosztowało mnie to 1000zł (sam szlif+panewki) ale moto sprawowało sie bez zarzutów- chwilami 170 km/h , 5h upalania w lecie ze zlotu nie spowodowało zadnych niespodzianek, nie wiem jak to bedzie w twinie...wiadomo ze bedzie wszystko kwestja $$$ pozdr
«
Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 20:18:01 wysłane przez matiz
»
bartura
TDM User
Manieczki
20 km/h
«
Odpowiedz #17 :
Luty 09, 2009, 21:08:35 »
http://www.allegro.pl/item519735091_piekna_yamaha_tdm_850_1998_tanio_zam_vfr_transalp.html
to jest moj motor,tak pieknie i kuszaco opisany,uwarzajcie wszyscy na tego dupka,to zwykly oszust. Drodzy TDMiarze czytalem duzo na temat szlifu walu w japoncu,jedni mowia ze tak inni ze nie.Niewiem czy sie tego podejmowac czy odposcic sobie.Znalazlem takiego szlifierza niedaleko siebie gosciu powiedzial ze robia szlify do tego typu motocykli i co otym myslec sam niewiem
http://www.korczynski.pl/oferta.html
superfastmario
TDM User
Dzierżońców
250 km/h
XR600R motopompa
«
Odpowiedz #18 :
Luty 09, 2009, 21:21:42 »
Matiz, bd sie kłócił o panewki i napawanie wału bo składałę msilnik w VF750 kumpla gdzie wał +panewki kosztował go full siana i moto wyzionęło ducha po może 500km.
Może Twoja XJ była jakimś ewenementem...
Wg mnie jest to o kant dupy rozbić tak jak przeszczepianie silnika od 3VD do 4TX.
Kolego szukaj silnika a jak nie do dzwoń do jedynego szpeca od TDM jakim jest Licha.
yo
A brand new shiny pump
A technical machine
I worked until it was dark
Then I gave the pump a spark
Pump, pump the steel heart
Give it a jump, give it a start
Gaweł
TDM User
Piaseczno/k.W-wy
250 km/h
3VD '95
«
Odpowiedz #19 :
Luty 09, 2009, 21:30:00 »
O **** ale kutafon....ja pierdziele... nic tylko pojechać do tego milanówka z bejsbolem w łapie i sklepać ryj typowi
maniek
Naczelny Degustator Kraju
TDM User
Silesia Superior
250 km/h
Vader Vader Vader :) fRaNtic
«
Odpowiedz #20 :
Luty 09, 2009, 21:33:18 »
Cytat: superfastmario Luty 09, 2009, 21:21:42
Wg mnie jest to o kant dupy rozbić tak jak przeszczepianie silnika od 3VD do 4TX.
tu bym się nie zgodził ....jak jest możliwość, to ja osobiście bym przekładał....
I can ride my bike with no handlebars.....
http://www.bikepics.com/members/maniek850/91tdm850/
superfastmario
TDM User
Dzierżońców
250 km/h
XR600R motopompa
«
Odpowiedz #21 :
Luty 09, 2009, 21:41:06 »
Cytat: maniek Luty 09, 2009, 21:33:18
Cytat: superfastmario Luty 09, 2009, 21:21:42
tu bym się nie zgodził ....jak jest możliwość, to ja osobiście bym przekładał....
Maniek uważasz że jest sens walczyć z modułem, umiejscowieniem zbiornika oleju z bagnetem i wieloma innymi rzeczami któe wyjdą w trakcie, tylko po to żeby mieć silnik z którego Ty tak chętnie zrezygnowałeś mając praktycznie gotowe rozwiązanie w postaci rozbitego dawcy?
A brand new shiny pump
A technical machine
MatiZ
TDM User
Rzeszów
180 km/h
BigDiversion
«
Odpowiedz #22 :
Luty 09, 2009, 23:16:41 »
Mario o jakim ty napawaniu wału mówisz?
w mojej XJ były zatarte prawie wszystkie panewki korb i głównych..
Kolesie nie napawali wału mojej 750 (nie wiem jak inni robia) zrobili szlif i do tego odpowiednie dopasowane panewek do wału i łoża, pozniej docieranie i po sprawie, nie wiem dlaczego sceptycznie do spr remontów podchodzicie?
Kudlaty
TDM User
Międzyborów
120 km/h
«
Odpowiedz #23 :
Luty 09, 2009, 23:32:33 »
Bartura, ja oglądałem tem moto. Qrwa chłopie masz poważny problem, ja na twoim miejscu to nie naprawiał bym tego tylko skontaktował się z prawnikiem, i dowiedział się czy i w jaki sposób można anulować umowę i odzyskać kase. A ile daleś bo jak ja byłem to chciał 6000zł.
Jeżeli gość powiedział że moto było w serwisie w podkowie leśnej to jest to kłamstwo znam mechanika.
Cytat z ogłoszenia "Wizualnie posiada kilka rysek-wiadomo, to nie nówka sztuka z salonu i każdemu zdarzy się gdzieś obetrzeć przeciskąjąc w korku między samochodami, aczkolwiek co jest najważniejszą rzeczą-Yamaha jest w oryginalnym malowaniu, nigdy nie była lakierowana, plastiki nie były klejone!!! Jeżeli chcesz kupić maszynę, która po tygodniu się nie rozleci, nie jest składana z pięciu innych, nie była katowana i jeżdżona na kole to ten motocykl jest właśnie dla Ciebie!"
Myślę że dla dobrego prawnika jest to powód do odstąpienia umowy. Towar nie zgodny z opisem. A i stronę allegro zapisz może Ci się przydać.
A tu masz coś do przemyślenia:
Art. 556. § 1 KC. Sprzedawca jest odpowiedzialny względem kupującego, jeżeli rzecz sprzedana ma wadę zmniejszającą jej wartość lub użyteczność ze względu na cel w umowie oznaczony albo wynikający z okoliczności lub z przeznaczenia rzeczy, jeżeli rzecz nie ma właściwości, o których istnieniu zapewnił kupującego, albo jeżeli rzecz została kupującemu wydana w stanie niezupełnym (rękojmia za wady fizyczne).
Art. 560. § 1. KC Jeżeli rzecz sprzedana ma wady, kupujący może (czyli wedle Pana wyboru) od umowy odstąpić (zwrot pieniędzy) albo żądać obniżenia ceny.
§ 2. Jeżeli kupujący odstępuje od umowy z powodu wady rzeczy sprzedanej, strony powinny sobie nawzajem zwrócić otrzymane świadczenia według przepisów o odstąpieniu od umowy wzajemnej.
§ 3. Jeżeli kupujący żąda obniżenia ceny z powodu wady rzeczy sprzedanej, obniżenie powinno nastąpić w takim stosunku, w jakim wartość rzeczy wolnej od wad pozostaje do jej wartości obliczonej z uwzględnieniem istniejących wad.
Art. 566. § 1. KC Jeżeli z powodu wady fizycznej rzeczy sprzedanej kupujący odstępuje od umowy albo żąda obniżenia ceny, może on żądać naprawienia szkody poniesionej wskutek istnienia wady, chyba że szkoda jest następstwem okoliczności, za które sprzedawca nie ponosi odpowiedzialności. W ostatnim wypadku kupujący może żądać tylko naprawienia szkody, którą poniósł przez to, że zawarł umowę, nie wiedząc o istnieniu wady; w szczególności może żądać zwrotu kosztów zawarcia umowy, kosztów odebrania, przewozu, przechowania i ubezpieczenia rzeczy oraz zwrotu dokonanych nakładów w takim zakresie, w jakim nie odniósł korzyści z tych nakładów.
Art. 286. § 1 Kodeksu Karnego. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
«
Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 23:46:01 wysłane przez Kudlaty
»
superfastmario
TDM User
Dzierżońców
250 km/h
XR600R motopompa
«
Odpowiedz #24 :
Luty 09, 2009, 23:47:12 »
Tak ale umowe ma z wlochem.
Chyba niewiele da się zrobić
Może ktoś obcykany w prawnej matrii się wypowie.
yo
A brand new shiny pump
A technical machine
Kudlaty
TDM User
Międzyborów
120 km/h
«
Odpowiedz #25 :
Luty 09, 2009, 23:52:38 »
Powiem tak, chłopak ma bardzo, BARDZO poważny problem, ten moto jest niewart funta kłaków. A fakt umowy z włochem to dodatkowy atut w sprawie. Sprzedający dopuścił się oszustwa podatkowego.
Zresztą jest to jakiś małolat więc myślę że wystarczy dobra rozmowa prawnika z nim i rzeczowe przedstawienie co może mu grozić.
Marchewa
Przyjaciele
wielkopolska
250 km/h
«
Odpowiedz #26 :
Luty 10, 2009, 07:48:48 »
... potem już tylko trzy lata procesowania się, opinie biegłych i koszta (nawet gdybyś je miał wyrokiem odzyskać) takie, że bez problemu za nie wyhaczysz dobry silnik od 4TXa, lub zrobisz solidny remont Twojego pieca
Czarno to widzę...na Twoim miejscu kontaktował bym się z Lichą i dalej postępował wg jego wskazówek.
A swoją drogą..czy ktoś się orientuje, ile kosztuje nowy wał...może to by było najlepsze rozwiązanie, jeśli reszta silnika jest ok.
Miał bym dużo więcej zaufania do takiego silnika poskładanego przez Lichę na nowym wale i panewkach, niż do jakiejś nie daj Boże następnej miny z allegro. A kto wie...może po takich samych kosztach
Łączę się w bólu Bartura...bo tak, czy inaczej dostałeś w plecy
Jeśli uważasz, że jesteś najmądrzejszy na drodze, to uważaj za innych - bo wszyscy inni są głupsi...
superfastmario
TDM User
Dzierżońców
250 km/h
XR600R motopompa
«
Odpowiedz #27 :
Luty 10, 2009, 07:51:06 »
Nowy wał to koszt około 4kzł.
Słownie cztery tysiące złotych zero groszy
A brand new shiny pump
A technical machine
Marchewa
Przyjaciele
wielkopolska
250 km/h
«
Odpowiedz #28 :
Luty 10, 2009, 08:03:06 »
o k....wa
Jeśli uważasz, że jesteś najmądrzejszy na drodze, to uważaj za innych - bo wszyscy inni są głupsi...
tangy
TDM User
łódź
120 km/h
«
Odpowiedz #29 :
Luty 10, 2009, 08:23:38 »
Marchewa nie zgodze sie z Tobą zeby odpuścić temat. Jezeli kazdy bedzie odpuszczał temat sądzednia się z oszustem to opinia o handlarzach nigdy sie nie zmieni - bo po co mają być uczciwi skoro ludzie i tak im nic za wałek nie zrobią. Ja bym nie odpuścił, najpierw do prawnika, zrobić odpowiednie pismo i przed złozeniem go do sądu poinformować o tym goscia wysylając mu kopie pozwu. Jesli facet zyje z handlu i wałków to posra się w gacie i jest duza szansa ze moze odzyskac kase bez rozprawy. Nawet jesli miałby sie sądzic z gosciem to i tak odzyska kase za moto, rozprawy sadowe i koszt prawnika. Nie wolno tego olewać bo zawsze bedą ludzie którzy bedą na tym żerować. A jak gosc dostanie niezle w dupe to dobrze sie zastanowi zanim przekreci kogoś nastepny raz. Chłopie, walcz o swoje, nie pozwol z siebie robić kolejnego frajera który kupił szrot i nic z tym nie zrobił!!
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
8
« poprzedni
następny »
Skocz do: