TDM ZONEFORUMTechnikaSilnik i układ wydechowy (Moderator: Vivaldi)Zapalanie TDMki po długim postoju - wszystko na temat
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 3 ... 11 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Zapalanie TDMki po długim postoju - wszystko na temat  (Przeczytany 9538 razy)
Gość
« : Grudzień 04, 2004, 18:18:37 »

Do zapaleniia TDM-y po dłuzszym staniu potrzeba:
      - właściciela (w tym konretnym przypadku Andy-go) który usilnie chce      zapaliić a nie ma 10 minut czasu
      - bezkompromisowego posiadacza CX 500
      - szmateczki
   1. Podnieść  zbiornik na tyle żeby drugi wsadził łapę ze szmatą do wlotu powietrza
   2. Pokręcić 4 sek rozrusznikem
   3. Delektować się rykiem Cinque... chcialem poweidzieć TDM

Tongue

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy TDM-y !
maciek
TDM User
Szczawno Zdrój
180 km/h

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

« Odpowiedz #1 : Grudzień 04, 2004, 19:22:41 »

Do zapaleniia TDM-y po dłuzszym staniu potrzeba:
      - właściciela (w tym konretnym przypadku Andy-go) który usilnie chce      zapaliić a nie ma 10 minut czasu
      - bezkompromisowego posiadacza CX 500
      - szmateczki
   1. Podnieść  zbiornik na tyle żeby drugi wsadził łapę ze szmatą do wlotu powietrza
   2. Pokręcić 4 sek rozrusznikem
   3. Delektować się rykiem Cinque... chcialem poweidzieć TDM

Tongue

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy TDM-y !

He he dobre!!!!

Pozdrowionka dla Laski (kolegi Andiego)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2008, 09:25:38 wysłane przez Vivaldi » Zapisane
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 04, 2004, 19:58:10 »

Maćku to ja LASKA !
Dzisiaj z Andim grzebaliśmy przy Jego maszynie i zaproponowałem Mu ekspresowe odpalenie na moich zasadach  Cool
Andy
TDM User
Tarnów
180 km/h

« Odpowiedz #3 : Grudzień 04, 2004, 20:45:33 »

O tak, zadziałało od razu. Wcześniej kręciłem i kręciłem. Stosowałem zasadę cierpliwego kręcenia co kilka minut po kilka sekund. Tym razem nie było łatwo. Ale faktycznie po zastosowaniu tej sztuczki TDMa zagadała po 2 obrotach wału Cheesy . Natomiast zaniepokoiła mnie dość wysoka temperatura regulatora nap. Aku raczej w porządku. Był podładowany, a rozrusznik kręcił żwawo. Jak to wygląda u Was? Licha, a jak myślisz...? Pozdrawiam
P.S. temp. regul. rosła powoli już po uruchomieniu silnika.

Andy TDM '93
maciek
TDM User
Szczawno Zdrój
180 km/h

« Odpowiedz #4 : Grudzień 05, 2004, 12:27:30 »

No się domyśliłem od razu ,że to Ty , dlatego wiedziałem kogo pozdrawiam.
Andy, a masz z lewej , czy z prawej regulator? (powinien być z prawej-bo masz świeży rocznik). Dziwna sprawa-najlepiej jakby licha coś postukał. A stary masz akumulator? Bo to też ma duży wpływ.
Andy
TDM User
Tarnów
180 km/h

« Odpowiedz #5 : Grudzień 05, 2004, 15:43:00 »

Witam, regulator mam z lewej strony ale ktoś mi kiedyś powiedział, że to jest ten zakładany w nowszej TDM - lepszy. Bateria jest z maja '00. Pozdrawiam

Andy TDM '93
licha
TDM User
KATOWICE
20 km/h
*

« Odpowiedz #6 : Grudzień 06, 2004, 09:11:41 »

widze że sie rozkręcają coponiektórzy Cheesy
brawo! patent ze szmatką jest faktycznie cool tylko trzeba by było za kazdym razem pruć plastiki co z pewnościa nie wyjdzie im na zdrowie...o ile jest taka możliwośc po podniesieniu baku bez odkręcania plastików to owszem ale nigdy tego nie trenowałem.
a co do regulatora to myśle że jesteś przewrażliwiony...na takim zimnie kazdy regulator wydaje sie za gorący a poza tym tak ma być...
maj 2000 to był dobry rok dla twojego aku ale to juz prawie 5 lat...moze przez to sie tak grzeje...trzeba by sprawdzić jaki prąd moze oddać a to możliwe tylko w warsztacie elektryki za pomoca specjalnego miernika zwarciowego...
zdarzają sie takie baterie które mają 13.3V i ogólnie kręca jeszcze żwawo ale jak tylko postoją tydzien to juz ni obrotu nie pokręcisz może tak jest???
licha
Andy
TDM User
Tarnów
180 km/h

« Odpowiedz #7 : Grudzień 06, 2004, 09:44:09 »

Cytat: licha
co do regulatora to myśle że jesteś przewrażliwiony...

...uf, miałem nadzieję, że tak właśnie jest. Byłoby super gdyby akumulator wytrzymał jeszcze jakiś czas rolleyes . Dzięki i pozdrawiam

Andy TDM '93
BlueTWIN
Gość
« Odpowiedz #8 : Grudzień 08, 2004, 18:27:26 »

Salut,

Taaaaa, a mój aku ma już 6 lat i w ostatnią sobotę się zbiesił do końca. Już rok temu miałem kłopoty, ale wtedy był mróz. Po kilku(nastu) próbach, już nie pamiętam ilu, dałem sobie spokój i odpaliłem kablami od samochodu sąsiada (chwilę i tak musiałem kręcić - pewnie się zalał). Nie lubię, jak rozrusznik zamiast kręcić, rzęzi. BTW. co się wtedy dzieje? Coś się nie sprzęga, coś się ślizga? Bardzo nieprzyjemny dźwięk huh

Zdrav,
--
BlueTWIN, TDM 850 GT MIG na wydaniu?
licha
TDM User
KATOWICE
20 km/h
*

« Odpowiedz #9 : Grudzień 09, 2004, 14:58:12 »

a nic sie nie dzieje bzyka sobie przekażnik bo kiedy zwora elektromagnesu poda prąd na rozrusznik  to napięcie spada tak że elektromagnes puszcza zwore i tak w kółko...nic sie nie wypala ale dalsze próby są bez sensu. wymien ten aku i pamiętaj żeby szybciej wyjąć stary odkręć amortyzator i całą skrzynke z akumulatorem...(2 śrubki) przedtem także odkręc przewody od ramy i przekażnika. w ten sposób operacja skraca sie do 5 minut!

licha
Szczepkowski Maciej
TDM User
Olsztyn
120 km/h

« Odpowiedz #10 : Grudzień 28, 2004, 10:12:49 »

Laska fajno że się odezwałeś (pozdrowienia ) a może powiesz wszystkim ile to zrobiłeś km od czasu kupna, wkońcu twoja maszyna to tesz twin.

JAK TO MÓWIĄ W KUPIE SIŁA Smiley

http://www.bikepics.com/members/globtdm/
Gość
« Odpowiedz #11 : Grudzień 29, 2004, 17:25:50 »

Czołem Maćku!

Od  września (kiedy to kupiłem Cx-ę)  przejechałem prawie 3 tauzeny, w tym myślę że ponad 1000 z ANDIM. Będziesz na bazarze w Łodzi ? A majowe Bieszczady to też obowiązkowo!   afro
Szczepkowski Maciej
TDM User
Olsztyn
120 km/h

« Odpowiedz #12 : Grudzień 30, 2004, 19:47:15 »

No witam P. Laska Smiley  no co do Łodzi to jak najbardziej sie wybieram, a co do Bieszczad to Napewno bedę przecież to wkońcy tylko 650 km Smiley  ale szczególy to chyba na Warszawskim  rozpoczeciu sezonu dostroimy.  

A co do twojego przebiegu nowym nabytkime to tylko pozazdrościć tylko tak dalej.

Pozdrawiam

JAK TO MÓWIĄ W KUPIE SIŁA Smiley

http://www.bikepics.com/members/globtdm/
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 02, 2005, 14:43:35 »

Musieliśmy dzisiaj z Endim pojeżdzić!!! Dżdżysto i zimno , ale za to ślisko.  shocked
maciek
TDM User
Szczawno Zdrój
180 km/h

« Odpowiedz #14 : Styczeń 02, 2005, 22:39:05 »

Zwierzęta!!!!!!

Na sobotę zapowiadają powrót wiosny!!!!! Także ja też wyjeżdzam sprzętem!!!!!!
Strony: [1] 2 3 ... 11 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: